Névjegy

A Kultúrkör Egyesület 2014-es megalakulása óta eltökélt híve, művelője, előremozdítója a szegedi kulturális életnek. A csoport tagjai olyan dinamikus, értelmiségi fiatalok, akik hisznek az európai állampolgári eszmékben és az interkulturalitásban, érdeklődési körük, iskoláik, valamint szabadidős tevékenységeik nagyon tág határok között mozognak, ezáltal lefedve megannyi érdekes és hasznos témakört.

Az egyesület legfőbb tevékenysége a különböző témakörökben felületet biztosítani az információáramlásnak, összehozni az előadókat az érdeklődőkkel, valamint olyan kulturális értékek közvetítése és létrehozása, melyeket nem határol egyetlen témakör, vagy terület. Programjaink leginkább előadások, rendezvények formájában születnek.

Célunk a szegedi, dél-alföldi fiatalok és fiatal felnőttek látókörének, személetmódjának kitágítása, új ismeretekkel való bővítése, a kulturális szórakozás, valamint a szórakoztató kulturálódás népszerűsítése, közgondolkodásba való beemelése. Azt szeretnénk, ha egyesületünk, illetve az általunk rendezett programok megfelelő alternatívát szolgáltathatnának azon kalandvágyó, életvidám, érdeklődő és gondolkodó fiatalok, valamint egyéb korosztályok számára, akik sem a cél nélküli bulizásban, sem a közhelyes, megszokott, unalmas előadásokban nem találják meg a kívánt szórakozást.